Denne bloggen oppdateres ikke lenger

Dette er en flytte- og oppussingsblogg som ble skrevet i perioden august 2010 til februar 2012. Bloggen blir ikke lenger oppdatert, men du er hjertelig velkommen til å bla i tidligere innlegg.

Oppdatering september 2013: Bloggen videreføres nå på streta.blogspot.no.

Sider

torsdag 2. februar 2012

Kristinsvingen nr. 1?

Jeg hørte i radioen før jul at hele ca. 800 000 boliger i Norge mangler veiadresse med husnummer. Som medlem av dette omfattende fellesskapet vet jeg mye om hvor omstendelig det er å forklare hvor vi bor - til for eksempel gjester eller vareleverandører. Det gamle systemet med gårds- og grendeadresser hadde sin sjarm, men er dårlig tilpasset en virkelighet der så vel drosjesjåfører som ambulanse og brannvesen kjører på GPS framfor lokalkunnskap! Derfor var det positivt å lese i lørdagens lokalavis at kommunen nå går i gang med å fastsette veinavn og tildele alle boliger et husnummer. 3721 boliger mangler identifiserbar adresse i Stjørdal kommune i dag.

Et spørsmål som melder seg, er hva veien skal hete. Det er kanskje nærliggende å tro at det blir Sortasveien, men det er også andre muligheter. Stretasvingen kunne være hyggelig, hvis da ikke kommunepolitikerne ønsker å hedre enkeltpersoner?!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar