Men punkt 2: Nystekte, sprø krumkaker er lekkert. I tillegg har jeg liksom spesialisert meg litt på den sorten.
Jeg bruker en gammel oppskrift der man starter med å veie eggene og deretter tilsetter samme vekt i hhv sukker, mel og smeltet smør. Til slutt tilsettes 2-3 ss varmt vann pr. egg. Jeg steker vanligvis av 3 egg, og det gjorde jeg denne gangen også. En av mine venninner lagde røre av 9 egg før jul i år. Dette frarådes, da det blir veldig mye arbeid!
Man trenger absolutt å ha et krumkakejern. Røra er relativt tykk, og man legger rett og slett en passe mengde i jernet. Det er lurt å klemme sammen jernet ved starten av stekingen, slik at man får tynne krumkaker.
Den ferdig stekte kaka er myk med det samme den tas ut av jernet og må formes umiddelbart. Jeg bruker krumkakepinne (se bildet), men kakene kan alternativt rulles sammen eller formes rundt bunnen av et glass. Smaker godt for eksempel til multer og is!
Krumkaker av ni egg går unna når ein brukar dei som julegåver. Dermed vart det nesten tomt i boksen etter moltekremen på julaftan...
SvarSlettS.