Her i lokalene til Streta hjemmebakeri holdes en årelang tradisjon i hevd!
Brødrene møttes for tredje eller kanskje til og med fjerde år på rad over flatbrøddeig og steketakke. Jeg tok bildene - og gleder meg over hjemmebakt flatbrød til jul.
Oppskrift:
1/2 kg fin sammalt rug / 250 g fin sammalt hvete / 250 g siktet hvetemel / (+ ev 150 g grov sammalt hvete eller annet grovt mel) / 2-3 ts salt / 2-3 ss sukker / 2-3 ss smør el margarin / 7-8 dl melk.
Melk og smør varmes til kokepunktet. Bland det tørre sammen, og ha det oppi væskeblandingen mens denne fortsatt er varm. Kna sammen til deig. Oppbevar deigen i plast under bakingen slik at den holder seg fuktig.
Det blir godt!
SvarSlettOh! Jeg skulle gjerne fått oppskriften på flatbrød.
SvarSlettFor en flott tradisjon! Flatbrødet ser godt ut!! :-))
SvarSlettgleder meg til å smake!
SvarSlett